Микровълновата ни спестява много време и миене на съдове за готвене. Претоплянето на храната

...
Микровълновата ни спестява много време и миене на съдове за готвене. Претоплянето на храната
Коментари Харесай

Какво никога не бива да топлим в микровълновата фурна?

Микровълновата ни икономисва доста време и миене на съдове за готвене. Претоплянето на храната в нея става за нула време и не изисква изключително доста електрическа енергия.

Почти всяко домакинство ползва микровълнова. Само че има някои храни, които никога не би трябвало да се претоплят в нея. Освен храните има и други неща, които нямат място в микровълновата, съобщи Trafficnews.bg

Вижте какво в никакъв случай не би трябвало да слагате в нея.

Яйца

Тъй като при нагряването на храната с микровълни частиците вода в нея стартират да резонират, при яйцата съществува риск от експлоадиране. Това е по този начин поради черупката им, която провокира мощен напън, спирайки водните пари от яйцата да излязат отвън нея.

Опаковки от стиропор

Много полуготови или подготвени храни се продават в стиропорени опаковки. Честа неточност е да се претопля храната напряко с тази опаковка, защото тя е тип пластмаса, която при нагряване е канцерогенна. Вероятността да се разтопи върху храната ви е огромна. Дори това да не стане, нездравословните частици от нея отново проникват в ястието и го отравят.

Празни  съдове

Когато пускате микровълновата без в нея да има храна, фурната всмуква личните си лъчи. Когато няма храна, в която да резонират водни частици, микровълновата прегрява и съществува риск от експлоадиране или запалване.

Сушени люти чушки

Сушените люти чушки съдържат съсредоточен капсаицин, с помощта на който дължат лютивината и усета си. При нагряване в микровълнова и дребното останала влага в чушките се изпарява, което прави капсаицинът неведнъж по-наситен. При консумация може да прогори гърлото ви.

Плодове

Надали някой би топлил плодове преди да ги яде, само че въпреки всичко – плодовете, сложени в микровълнова под каквато и да е форма експлодират. Това е по този начин поради огромното количество вода в тях и твърдите обелки и кори, които ѝ пречат да се изпари.

Алуминиево фолио

Алуминиевото фолио е метал. Като всички останали метали при нагряване с микровълни то може да се възпламени. Освен това прави храната по-вредна при прикосновение в тази среда.

Вода

Водата се пренагрява неведнъж повече от каквото и да е друго вещество в микровълновата. Тя доближава точката на шупване по-бързо, в сравнение с елементарен котлон, което може да аргументи напръскване на съда, в който е, или разливането ѝ по цялата сърцевина на фурната.

Хляб

Претоплянето на хляба в микровълновата го унищожава. Той става леплив, влажен и разпадащ се. Прекаленото му стопляне в микровълновата може даже да го трансформира в дъвка.

Сос без капак/супа

Сосовете и супите елементарно излизат от съда, в който са сложени, когато се претоплят в микровълновата. Ако не желаете да бършете по-късно цялата фурна, претопляйте ги на котлона. Освен това текстурата им се сгъстява доста, тъй като огромна част от водата в тях се изпарява доста бързо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР